Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Macskák és a taurin

Macskák és a taurin

A taurin nem fehérjeépítő aminosav, viszont nélkülözhetetlen a macskák számára.

Esetükben az elégtelen bevitel súlyos hiánybetegségeket okoz.

Élettani hatásai igen jelentősek, fontos a szívizom normális működésében, szerepet játszik a kálciumáramlás szabályozásában, a glükóz felszívódásában, növeli ezáltal a fizikai teljesítőképességet, csökkenti a vércukorszintet. A taurin fontos szerepet játszik a látópályában, az agyban és az idegrendszerben, valamint az epesavak összekapcsolásában is.

Taurinhiány a macskáknál  leggyakrabban vakságot, hasnyálmirigy- és szívproblémákat okoz, utóbbi akár a macska halálához vezethet.

A húsok közül elsősorban a hal-, bárányhús és belsőségek tartalmaznak taurint.

A prémium és szuperprémium szárazeledelek és teljesértékű konzervek jellemzően tartalmaznak, illetve kell is tartalmazniuk taurint, vizeletlágyítót (semleges Ph érték) és szőroldót, amit a gyártó fel is tüntet az összetevők között.

Figyelmesen olvasd el mindig, mit is tartalmaz a macskaeledel, amit nagy szeretettel adsz macskádnak. A prémium és szuperprémium felirat, és a hangzatos szlogenek ne kábítsanak el, meg fogsz lepődni , mennyi rossz minőségű, rossz összetételű macskaeledel van forgalomban. Ne a tv reklám után menj, és csak a saját szemednek higyj!

„A macskák … vennének!”, „Az egészség ötös fogata!”  a gourmet eledelek stb, jól hangzanak, de nézd meg mi van mögötte, és csak aztán vásárolj, ha meggyőződtél róla, hogy jót választottál. Ha megzavar a sok összetevő, kérj segítséget szakembertől!  Mi is szívesen segítünk, telefonon/e-mailen/személyesen, ahogy neked kényelmesebb.

Vissza a listához

Fontos! Kutyámat/macskámat állatorvos megvizsgálta, és az általa felállított diagnózis alapján ő ajánlotta a diétás tápot.

Kisállatomat rendszeresen, de legalább 6 havonta állatorvosi felülvizsgálatra viszem, illetve ha állapotában bármikor változás lép fel, azonnal felkeresem vele állatorvosomat.

A fenti feltételeket elfogadom.


Mégse Elfogadom