Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Mi is a holisztikus táplálás?

Mi is a holisztikus táplálás?

Tulajdonképpen mi is az a holisztikus táplálás?

Legegyszerűbb megközelítése, összefoglalása a holisztikus táplálásnak a természetközeliség, ami a test egészséges tápanyagokkal való ellátását szolgálja, nem a betegségek kezelése, hanem a megelőzése a célja.

A holisztikus definíció a 12. századi Koreából származik, jelentése: a testet belülről kifelé kezelni (keleti gyógyítások); nem pedig kívülről befelé (nyugati orvoslások).

A holisztikus szemlélet szerint az egészség több annál, mint nem megbetegedni. A holisztikus egészség egy folyamat. Az állatok sejtjei folyamatosan cserélődnek, új sejtek épülnek a meglévőkből. Az ártalmas anyagok, vagy a szükséges építősejtek hiánya a szervezetben, hibás sejtek keletkezéséhez, és ezáltal a szervezet gyengült védekezőképességéhez vezethetnek.

Amikor megbetegedés, vagy krónikus állapot lép fel, a holisztikus alapelvek itt is használhatóak. A gyógyítás holisztikus megközelítése annyit jelent, hogy ne csak a megbetegedés tüneteit kezeljük, hanem próbáljuk megtalálni az okát. Például ha a kutyánknak a bőrkiütéseit, bőrirritációját csak helyileg kezeljük bőrnyugtató krémmel, az olyan, mintha elvágnánk a kábelt a kocsink műszerfalán, mikor kigyullad az alacsony olajszintet jelző lámpa. A bőrirritáció ugyan megszűnik, de az igazi probléma nem.  A holisztikus szemléletben a tünet csak egy üzenet, hogy valami nincs rendben, oda kell rá figyelni. A tünet csak egy irányadó, hogy megtaláljuk a probléma gyökerét.

A holisztikus táp elősegíti kedvence egészségét minden szinten, azáltal, hogy csak kiváló minőségű összetevőket használ, és tudományos összetételben, hogy biztosítsa az optimális tápanyagbevitelt a szükségletek szerint. Ha az állat a megfelelő tápanyagokat kapja, nem szabad, hogy száraz, viszkető legyen a bőre, fáradékony legyen, vagy a szeme átlagon felül váladékozzon, és a füle vagy a bőre gyulladt legyen.

Miben más egy holisztikus táp?

Általános jellemzőik:

  • A kutyatápok pH értéke 7-7,5, ami csökkenti az anaerob folyamatokat.
  • Legmagasabb kalóriatartalom annyit jelent, hogy jobban felszívódik a tápanyag.
  • Magasabb emészthetőség: 91-93 %.
  • Rögtön, átmenet nélkül át lehet váltani, annyira természetes.
  • Gluténmentes, hozzáadott hormonoktól és antibiotikumoktól mentes.
  • Csökkenti a túlzott könnyezést, illetve a szem alatti terület elszineződését.
  • Váltogatott fehérje a változatos aminosav bevitelhez.
  • A holisztikus tápok jó hatással vannak az emésztési zavarokra, jellemzően csökkentik a viszketést, szőrhullást és az irritált bőrt.
Vissza a listához

Fontos! Kutyámat/macskámat állatorvos megvizsgálta, és az általa felállított diagnózis alapján ő ajánlotta a diétás tápot.

Kisállatomat rendszeresen, de legalább 6 havonta állatorvosi felülvizsgálatra viszem, illetve ha állapotában bármikor változás lép fel, azonnal felkeresem vele állatorvosomat.

A fenti feltételeket elfogadom.


Mégse Elfogadom